Categories
Kompetencje miękkiePrzegląd kursu
Szkolenie pozwoli poznać podstawowe zagadnienia i nabyć umiejętności związane z aktywnością fizyczną i kontaktu z ciałem dla pracowników, którzy pracują na stanowiskach siedzących. Zajęcia mają na celu zwiększenie świadomości jak ważny jest ruch oraz zdrowe żywienie, które pozwala zwiększyć efektywność w pracy.
Program szkolenia
- Wprowadzenie do zdrowego żywienia
- Czy zdrowie odgrywa ważną rolę w współczesnym społeczeństwie?
- Jakie problemy zdrowotne są najbardziej popularne wśród pracowników?
- Jaki związek ma otyłość, a środowisko pracy?
- Nawyki żywieniowe, na samopoczucie oraz efektywność w pracy.
- Korzyści dla firm i instytucji wynikające z promocji zdrowia,
- Zdrowego odżywiania się i aktywności fizycznej personelu
- Zdrowie psychiczne pracowników, realizując projekty promocji zdrowego odżywiania i aktywności fizycznej,
- Technologie informacyjno-komunikacyjnych w działaniach promujących zdrowe odżywianie się i aktywność fizyczną
- Działania na rzecz odżywiania i aktywności fizycznej
- Zdrowe odżywianie się i aktywność fizyczna jako element strategii zdrowotnej
- Charakterystyka, kompetencje zawodowe oraz cechy współczesnego polskiego menagera
- Interpretacja przykładowych zachowań zdrowotnych
- Interpretacja podejmowania aktywności fizycznej jako zachowania prozdrowotnego
- Analiza jakości życia w samoocenie menagerów
- Coaching zdrowia w korporacji
- Coaching zdrowia w firmie jako doskonały prezent dla pracowników.
- Eliminacja nałogów i niezdrowych zachowań nawykowych,
- Trening przed pracą